Det finnes et stort antall av fjorder i Norge, og noen er større og mer kjente enn andre. Folk fra hele verden strømmer til for å se disse spektakulære og berømte fjordene som ofte strekker seg over store avstander og er omgitt av en natur som tar pusten fra deg. En fjord som er veldig berømt og et yndet turistmål, er den fantastiske Geirangerfjorden.

Geirangerfjorden finner du i Sunnmøre i Møre og Romsdal, og den over 20 kilometer lange fjorden strekker seg fra tettstedet Hellesylt og til Geiranger. Det finnes mange måter å skue ut over denne fantastiske fjorden, og en av dem er å kjøre opp den berømte Nibbedalsvegen til «Geiranger Skywalk» som ligger 1500 meter over havet. Her vil du kunne oppleve en utsikt du sent vil glemme.

Hardangerfjorden

Denne enorme fjorden som strekker seg over 183 kilometer er verdens femte lengste fjord. Du finner den i Hordaland Fylke. På det dypeste er fjorden 850 meter. Det finnes en rekke flotte aktiviteter langs fjorden, og en ting som er veldig populært er å gå den flotte, men krevende turen opp til Trolltunga. Dette er en av de mest spektakulære fjellformasjonene som finnes i Norge.

Hardanger har helt siden 1800-tallet vært et yndet europeisk reisemål. Folk bosatte seg ved sjøen og brukte fjorden som vei. Det tok ikke lang tid før det ble etablert rutetrafikk her, som tok deg med til flere tettsteder som lå langs fjorden. I dag kan besøkende glede seg over muligheten til å bli med på guidede båtturer langs den samme ruten, og dermed se fjorden fra et nytt perspektiv.

Sognefjorden

Sognefjorden er den lengste fjorden i Norge, og strekker seg over 205 kilometer. På det dypeste er den hele 1303 meter. Fjorden er omgitt av mange fjell, noen av dem svært kjente. Flere av de mest populære turistmålene som Jotunheimen, Jostedalsbreen og Breheimen ligger her. Dette er steder hvor besøkende kan oppleve fantastiske turer i storslått natur, og det finnes tilbud som passer alle aktivitetsnivåer.

De mest populære aktivitetene i området er rafting, fjellklatring og fjellsykling. Besøkende kan finne guidede turer både på fjorden og i områdene rundt. Hvis du planlegger godt i forkant, kan du få kombinert en tur til fjordene med å få et glimt av den spektakulære midnattsolen. Uansett hvordan du planlegger reisen din, så er du garantert å få en opplevelse du sent vil glemme!